SPECIALPORTAR

Jourservice dygnet runt - Ring   08-18 60 03

Allmänt

Under denna kategori hamnar de typer av portar som vi är mest stolta över. Ofta handlar det om objekt som andra tillverkare inte klarar av att ta fram.

Det är inte ovanligt att kunder efter rekommendation från andra portföretag, vänder sig till oss med sina speciella behov. Skälen till detta kan vara flera, men oftast handlar det om olika förutsättningar på plats till exempel ytterst trånga utrymmen, specialbeklädnader, varsam restaurering av äldre portar eller ett särskilt behov av samspel mellan port och andra anordningar, såsom hissar eller nedfällbara staket.

Inom området specialportar finner du alla typer av portmodeller, men med den gemensamma nämnaren att dessa helt specialbyggts för att bättre, eller överhuvudtaget kunna uppfylla kundens önskemål eller byggnadens krav. Har ni funderingar kring särskilda lösningar, eller fått höra av andra fabrikatörer att de inte kan tillmötesgå era önskemål? Hör då av er till oss så slipper ni överge er idé. Vi gör det ingen annan gör.

Säkerhet och motståndsklass

Vi upplever att efterfrågan på inbrottssäkra portar ökar alltmer. Som ett resultat av detta har vi höjt kraven på våra portar redan i standardutförandet. I särskilda fall är detta dock inte tillräckligt. Redan i projekteringsstadiet får vi frågor från byggare och arkitekter om hur portar bäst kan konstrueras och utformas för att tillmötesgå kraven i de högre motståndsklasserna.

I samband med en omfattande leverans av flertalet portar och grindar till ett statligt verk, tog vi i samarbete med konsulter från Sveriges största brottsförebyggande förening, fram eldrivna vikportar i ett utförande motsvarande motståndsklass 3 (MK3).

Vi samarbetar med välrenommérade säkerhetsföretag som anlitar oss som leverantör av portar och grindar till särskilda objekt där kraven på säkerhet är extra höga.

Se våra referenser

Brandsäkerhet och motsånd mot effekter av sprängning

Vi är stolta över att vara en av få tillverkare i Sverige som kan erbjuda helt automatiserade portar där portbladen ger ett effektivt skydd mot brand och rök. Vi levererar även portar med särskilt hög motståndskraft mot effekter av sprängning såsom tryckvågor och splitter. När användarvänlighet och automatisering möter högre krav på brandsäkerhet och motståndskraft vänder sig flertalet inköpare till oss. Vill ni ha ytterligare information så berättar vi gärna mer.


Jour dygnet runt


Flerfelsbevakning


Egen felanmälan

Behöver ni hjälp med era portar, eller kanske är på jakt efter en ny port?